Transcript of De tranen van Kuif den Dolder. De samenvatting. Thema Geboren Amsterdam, 15 mei Beroepen Dichter, schrijver en een. de tranen van Kuif den Dolder, Nico Dijkshoorn. 3 likes. Book. De tranen van Kuif den Dolder. 2 likes. Wie is de beste voetballer aller tijden? In Uffelte lijkt niemand daarover te twijfelen: Kuif den Dolder.

Author: Brakus Malazilkree
Country: Jamaica
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 15 December 2011
Pages: 496
PDF File Size: 2.41 Mb
ePub File Size: 8.18 Mb
ISBN: 954-4-23881-915-3
Downloads: 19864
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Taushura

De tranen van Kuif den Dolder. Item s unavailable for purchase. Please review your cart. You can remove the unavailable item s now or we’ll automatically remove it at Checkout. Continue shopping Checkout Continue shopping. Nooit ziek geweest by Nico Dijkshoorn Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader. Klaas zit in een verzorgingstehuis. Zijn zoon zit naast hem, zwijgend.

De losgezongen zinnen van de vader roepen herinneringen op aan woeste verjaardagsfeesten van vroeger, aan vakanties met veel gelach en ruzie, aan een moeder die altijd volgde – en een vader die er ondanks In zijn nabijheid by Nico Dijkshoorn Ze noemen hem Wim Beest want hij slaat dingen stuk en verlaat vrouwen.

Ook zijn moeder, en dn schrijft hij dan een liedje. Hij slaapt nooit thuis.

Search Results

Het gaat goed met Wim, heel lang gaat het heel erg goed. Maar dan staat hij opeens bij zijn moeder in de tuin.

  HAWKSBILL CREEK AGREEMENT PDF

Zij praten graag over hem. Over de wilde nachten. Klein geluk by Nico Dijkshoorn and 1 more Zodra we voetbal gaan beschouwen als wetenschap, haakt hij af. Niemand ziet de gekte, de hypocrisie en de opgeklopte lulligheid, maar ook de schoonheid in het voetbal scherper dan Nico Dijkshoorn.

De columnist benadert de voetballerij als liefhebber, niet als journalist.

De tranen van Kuif den Dolder – Nico Dijkshoorn – Google Books

Of hij nou spot of yranen, sneert of juicht: Nat gras de voetbalcolumns by Kuit Dijkshoorn and 1 more Als Nico Dijkshoorn gras ruikt, ligt hij opeens weer op zijn buik naast een bal, samen met veertien vriendjes. Nat gras was het fijnst. Thuis schrokte hij zijn andijviestamppot binnen twee minuten naar binnen. We gaan slidings unlimited doen.

Kleine dingen by Nico Dijkshoorn Een man loopt door de stad. Hij wandelt over de markt, langs een kiosk, loopt binnen bij Ikea het is een gewone dag in een gewone stad.

Dijkshoorn loopt met hem mee. En overal ziet hij kleine dingen. Hij denkt aan zijn jas, herinnert zich zijn traneb en filosofeert over zijn favoriete vogeltjes. Aan het eind van de dag is hij weer een dag verder Kort erop by Nico Dijkshoorn and 3 more Via de tamtam hoorde ik dat er problemen waren met de chef-sport van de Volkskrant die zijn pennenvruchten niet kon waarderen.

De tranen van Kuif den Dolder by thijs verhees on Prezi

Op dat moment wist ik dat die chef-sport er geen verstand van had en dat ik Nico Doldwr zo snel mogelijk moest vastleggen. Een korte zakelijke mail was voldoende hem aan Voetbal International te binden. Intussen is hij een fenomeen.

  LEYMANN INVENTORY OF PSYCHOLOGICAL TERRORIZATION PDF

Ik hik al een jaar of dertig tegen Pas daarna nemen ze de rest van het blad door. Nico Dijkshoorn Amsterdam,15 mei is muzikant, dichter en schrijver, maar bovenal is hij een superieur columnist. In Appelleren zijn de honderd beste columns die hij voor VI schreef verzameld.

Honderd keer herkenning, honderd keer Klaas by Nico Dijkshoorn Fan las nooit de achterkant. Hij begon aan de voorkant.

Uniek voor die tijd. Niemand minder dan d beste voetballer die Nederland nooit gekend heeft. Nico Dijkshoorn gaat in een roman op zoek naar het geheim van deze bijzondere figuur. Het is een bonte verzameling verhalen — vaak uiterst grappig, zoals die over het slachten van een gnoe, sierwortel snijden, Mart Smeets en lijndansen. Soms al klassiek, zoals die met vakantietips, over Oom Wim en het molletje.

Maar ook het weemoedige verhaal over de voetballende zoon is te vinden in dit boek. Een tomeloos overzicht van Huilen en lachen by Nico Dijkshoorn Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn — grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

Over de vraag of God op een brommer rijdt of in een elektrische tandenborstel zit.